kivitelezésére szakosodott.
SZOLGÁLTATÁSAINKRÓL
alapján minden élelmiszer-vállalkozó számára kötelező a HACCP rendszer kiépítése és működtetése.
HACCP *
- május 1. óta az Európai Parlament és a Tanács 178/2002/EK, valamint a 852/2004/EK rendeletei alapján minden élelmiszer-vállalkozó számára kötelező a HACCP rendszer kiépítése és működtetése. Élelmiszer-vállalkozónak minősül, aki olyan egységet üzemeltet ahol:
- élelmiszer előállítás,
- élelmiszer felhasználás,
- élelmiszer forgalmazás,
- élelmiszer raktározás,
- élelmiszer értékesítés történik.
Rendeleteket alkalmazva saját HACCP rendszerre van szükség az alábbi szakterületeken:
- élelmiszergyártás,
- élelmiszeripari logisztikai vállalkozások,
- élelmiszert forgalmazó kis – és nagykereskedők,
- éttermek, büfék
- vendéglátó és közétkeztetést ellátó egységek.
Meglévő HACCP rendszer felülvizsgálatát is elvégezzük?
Az alábbi estekben:
- változtak a jogszabályok;
- új technológia, folyamat került bevezetésre;
- átépült az üzlet;
- változott az értékesített termékek köre;
- régi a dokumentáció és még nem volt felülvizsgálva;
Helyszíni szemle során elvégezzük jelenlegi rendszer felülvizsgálatát valamint állapotjelentés készítünk.
Megbízás esetén vállaljuk:
-
veszélyes áruk szállításával kapcsolatos tanácsadás és rendelkezésre állás a vállalkozás számára
-
veszélyes áruk szállítását szabályozó előírások betartásának ellenőrzése.
besorolása a szállítandó veszélyes áruknak
-
rendszeres személyes bejárás valamint szemlézés a telephelyeken, erről jegyzőkönyv készítése, javaslatokkal, illetve az esetleges hibák kiemelésével
-
törvényileg előírt éves oktatások megtartása, dokumentálása,
az érintettek munkájának figyelemmel kísérése akik a tevékenység során bármely formában érintettek
-
éves jelentés készítése az előírt tartalommal tárgyévet követő év május 31-ig jogszabályoknak megfelelően
-
baleset előfordulása esetén a baleset kivizsgálása és baleseti jelentés készítése